Gluténmentes Tippek

Gluténmentes Tippek

Nap, mint nap sok tippet adok a pácienseknek bőrünk normalizálására. Mégha nem is vagyunk gluténérzékenyek, a bőrmegújító terápia idejére gyakran javaslom a gluténmentes diétát. 

Gyakran hallom, hogy sokan szívesen lemondanának az ipari búzalisztről, de nem találnak ízletes alternatívákat, és a teljes étrendváltoztatás pedig túl nagy teher lenne a számukra. 

Tapasztalatom, hogy nem szükséges a teljes életmódváltás, hanem csupán a búzaliszt kiváltása, amihez tudok jó tippeket ajánlani, melyek nekünk beváltak. 

Ha elérjük, hogy 100%-ban ipari búzalisztmenetesen, és 80%-ban pedig glutén mentesen étkezzünk (bio búzaliszt, bio rozs és bio zab 20%-ban), akkor már nagy terhelést leveszünk a szervezetünkről.

Tudtad, hogy a bio búzalisztből, valódi kovásszal 1 hétig kelesztett kenyér gluténmentes?

Szívesen ajánlom Szabó Edit és Simonyi Kristóf kenyérsütő tréningjét!

Ha erre nincs lehetőséged:

KENYÉR, ZSEMLE és sok más...

Talán ez a legfontosabb, mert mindennapi szükséglet.

Az Aldi Enjoy Free márkájából a zsemléket és a bagett kenyeret is nagyon finomnak találom. A magos zsemléje pirítva isteni, de még pirítás nélkül szendvicsnek is kiváló, de szendvicsnek is pirítva a legjobb:  12% lenmaglisztet, 8% napraforgómagot tartalmaz, így az emésztőrendszert is rendben tartja. 

A Schar gluténmentes termékei közül a magos szeletelt kenyeret szeretem a legjobban, - érdemes enyhén pirítva fogyasztani, akár ha szendvicset is készítünk, de fagyasztott császárzsemléjük, ciabbatájuk is van, sőt a mirelit pizzájukat is nagyon kedvelem.

Ha az otthoni sütött kenyérre, zsemlére voksolsz, akkor a magyar Szafi liszteket ajánlom leginkább. Nekem nagyon beváltak. Használom a süteménylisztjét, amiből kiváló piskótát tudok sütni és a palacsintalisztből is tökéletes a palacsinta.

Levestészta, spagetti

A Cornito cérnametéltje és spagettije nekem bevált, igaz, hogy főzéskor módosítottam a recepteken. A levestésztát külön leveslében főzöm, plusz 1 evőkanál olajjal. A spagetti tésztát is néhány evőkanál olajjal főzöm, így sokkal finomabb, majd szűrés után is kevés olajjal átkeverem.

Tarhonyában a Barbara vált be.

Ha kekszre vágysz néha...

Gullon csokis keksze a kedvencem:

 

Barbara márka sós és édes perecét is imádom, de még mézes puszedlije is van "vészhelyzetre"...

             

A gluténmentes marlenka is isteni:

JÓ ÉTVÁGYAT!

 

Iratkozz fel hírlevelünkre, ha érdekelnek legújabb megosztásaink!

FELIRATKOZOM

Szeretném elsőként elolvasni a legújabb cikkeket.