Gluténmentes Tippek
Nap, mint nap sok tippet adok a pácienseknek bőrünk normalizálására. Mégha nem is vagyunk gluténérzékenyek, a bőrmegújító terápia idejére gyakran javaslom a gluténmentes diétát.
Gyakran hallom, hogy sokan szívesen lemondanának az ipari búzalisztről, de nem találnak ízletes alternatívákat, és a teljes étrendváltoztatás pedig túl nagy teher lenne a számukra.
Tapasztalatom, hogy nem szükséges a teljes életmódváltás, hanem csupán a búzaliszt kiváltása, amihez tudok jó tippeket ajánlani, melyek nekünk beváltak.
Ha elérjük, hogy 100%-ban ipari búzalisztmenetesen, és 80%-ban pedig glutén mentesen étkezzünk (bio búzaliszt, bio rozs és bio zab 20%-ban), akkor már nagy terhelést leveszünk a szervezetünkről.
Tudtad, hogy a bio búzalisztből, valódi kovásszal 1 hétig kelesztett kenyér gluténmentes?
Szívesen ajánlom Szabó Edit és Simonyi Kristóf kenyérsütő tréningjét!
Ha erre nincs lehetőséged:
KENYÉR, ZSEMLE és sok más...
Talán ez a legfontosabb, mert mindennapi szükséglet.
Az Aldi Enjoy Free márkájából a zsemléket és a bagett kenyeret is nagyon finomnak találom. A magos zsemléje pirítva isteni, de még pirítás nélkül szendvicsnek is kiváló, de szendvicsnek is pirítva a legjobb: 12% lenmaglisztet, 8% napraforgómagot tartalmaz, így az emésztőrendszert is rendben tartja.
Ha az otthoni sütött kenyérre, zsemlére voksolsz, akkor a magyar Szafi liszteket ajánlom leginkább. Nekem nagyon beváltak. Használom a süteménylisztjét, amiből kiváló piskótát tudok sütni és a palacsintalisztből is tökéletes a palacsinta.
Levestészta, spagetti
A Cornito cérnametéltje és spagettije nekem bevált, igaz, hogy főzéskor módosítottam a recepteken. A levestésztát külön leveslében főzöm, plusz 1 evőkanál olajjal. A spagetti tésztát is néhány evőkanál olajjal főzöm, így sokkal finomabb, majd szűrés után is kevés olajjal átkeverem.
Tarhonyában a Barbara vált be.
Ha kekszre vágysz néha...
Gullon csokis keksze a kedvencem:
A gluténmentes marlenka is isteni:
JÓ ÉTVÁGYAT!